Булгаргаз“ предлага цената на природния газ за месец септември  за

...
Булгаргаз“ предлага цената на природния газ за месец септември  за
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага цена на газа през септември от 59.27 лв./MWh

„ Булгаргаз “ предлага цената на природния газ за месец септември  за продажба на крайните доставчици и на лицата с лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила да бъде 59.27 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Това излиза наяве от импортираното в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление от страна на сдружението.

Това е напълно нищожно намаляване спрямо одобрената от КЕВР цена за месец август от 59.67 лева за MWh.

В цената са включени съставния елемент цена на природния газ на вход на газопреносните мрежи, съставния елемент за активността „ социална доставка “ по член 17, алинея 7 от НРЦПГ от 2.42 лева./MWh и съставния елемент за компенсиране на разноски по член 11а, алинея 2 от НРЦПГ, покриваща разноските на " Булгаргаз " ЕАД за предпазване на количества в газохранилището в „ Чирен “, в осъществяване на отговорности по Плана за деяние при изключителни обстановки от 0.34 лева./MWh.

Предстои КЕВР да насрочи намерено съвещание, а на 1 септември „ Булгаргаз “ ще би трябвало да подава окончателното предложение за цената на природния газ за месец септември.  

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР